Seuraa Sulapac Oy

Stora Enso kiihdyttää uusiutuvien materiaalien kasvua yhteistyössä startup Sulapacin kanssa

Lehdistötiedote   •   Touko 22, 2018 09:17 EEST

Suvi Haimi, toimitusjohtaja ja perustaja, Sulapac

Stora Enso kiihdyttää uusiutuvien materiaalien kasvua yhteistyössä startup Sulapacin kanssa

Stora Enso ja Sulapac ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen torjuakseen muovijätteistä syntyvää maailmanlaajuista ongelmaa vauhdittamalla täysin uusiutuvien, kierrätettävien ja biohajoavien materiaalien käyttöä pakkauksissa.

Yhteistyösopimuksella Stora Enso lisensoi Sulapacin materiaaleja ja teknologiaa ja aloittaa täysin uusiutuvien korkkien ja sulkijoiden kehittämisen nestepakkauksille. Yhteinen kehitystyö kattaa myös elintarvikepakkaukset ja kuluttajaelektroniikan pakkaukset.

”Stora Ensossa uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan tulevaisuudessa valmistaa puusta. Tulevaisuudessa kasvumme tulee uusiutuvien materiaalien innovaatioista”, sanoo Annica Bresky, Stora Enson Consumer Board -divisioonan johtaja. ”Edistämme näitä innovaatioita yhteistyökumppaneidemme, kuten Sulapacin, kanssa luodaksemme tulevaisuuden pakkauksia”.

"Maailma tarvitsee materiaaliratkaisuja, jotka ovat sataprosenttisesti biohajoavia. Sulapac-materiaalilla on kaikki muovin edut, mutta se on täysin biohajoava ilman mikromuovin ongelmia. Stora Enson globaalin asiantuntemuksen avulla pystymme todella nopeuttamaan Sulapac-materiaalin maailmanlaajuista lanseerausta", sanoo Suvi Haimi, Sulapacin toimitusjohtaja.

Yritysten välinen yhteistyö alkoi vuonna 2017 Stora Enson Accelerator-ohjelmassa, jonka puitteissa tehdään yhteistyötä Aalto-yliopiston ja startup-yritysten kanssa uusiutuvien tuotteiden kehittämiseksi ja innovoimiseksi. Stora Enso on ensimmäinen asiakas, joka käyttää Sulapacin materiaali- ja teknologia-lisenssiä.

Lisätietoja:
Suvi Haimi 
toimitusjohtaja, perustaja Sulapac  Oyj
suvi.haimi@sulapac.com
+358 (0)44 029 1203

Satu Härkönen
viestintäjohtaja, Suomen mediasuhteet, Stora Enso
satu.harkonen@storaenso.com
+358 (0)40 832 7458

Sulapac on täysin biohajoava ja mikromuoviton materiaali, joka on valmistettu uusiutuvista ja ekologisista raaka-aineista. Sulapac materiaali on suunniteltu yrityksille, jotka haluavat päästä eroon muovijätteistä ja tukea kestävää kehitystä. Yrityksen ovat perustaneet vuonna 2016 Suvi Haimi ja Laura Kyllönen, ja sen toimipaikka on Helsingissä. www.sulapac.com

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 26 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 10 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa. www.storaenso.com

Liitetiedostot

PDF-tiedosto

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.