Seuraa Sulapac Oy

Sulapac sai uusia merkittäviä sijoittajia

Lehdistötiedote   •   Touko 14, 2018 13:00 EEST

Sulapac pakkauksia

Sulapac sai uusia merkittäviä sijoittajia

Mika Ihamuotila ja Planvest Oy ovat sijoittaneet yhtiöön nopeuttaakseen kansainvälistymistä ja kehitystyötä, mikä mahdollistaa muovin korvaamisen täysin biohajoavalla materiaalilla.

Sulapac-materiaali on täysin biohajoava ja mikromuoviton, sillä suomalaisinnovaatio valmistetaan puusta ja luonnonperäisistä sidosaineista. Sulapacin valmistamia kosmetiikka- ja korupakkauksia on jo saatavilla kuluttajille. Lupaavat tulokset kosmetiikkateollisuudesta mahdollistavat pitkällä tähtäimellä teknologian lisensoimisen myös muihin käyttötarkoituksiin.

Sulapacin toimitusjohtaja Suvi Haimi on innoissaan uusista sijoittajista: ”Nimekkäät sijoittajat luovat uskoa, että pystymme kansainvälistymään ja kehittämään materiaalia vieläkin nopeammin. Olen erittäin luottavainen, että investoinnit nopeuttavat läpimurtoa teknologian lisensoimisessa myös muille toimialoille.”

Mika Ihamuotila investoi Power Bank Ventures -yhtiönsä kautta lupaaviin suomalaisyhtiöihin: ”Sulapac on kehittänyt ainutlaatuisen ratkaisun suureen globaaliin ongelmaan – kasvavaan määrään muovia, joka ei hajoa luonnossa. Yhtiö on myös hieno esimerkki siitä, kuinka suomalainen teknologinen innovaatio voidaan tuoda kuluttajalle saakka. Sulapac vastaa kuluttajien kasvavaan haluun löytää ympäristöystävällisiä tuotteita tai pakkauksia. Sulapacin kunnianhimo kasvaa suoraan globaaliksi toimijaksi ja suurten kuluttajabrändien kumppaniksi on mielestäni vakuuttavaa.”

Tomi ja Janne Kyöstilä kommentoivat Planvest Oy:n sijoitusta: ”Koemme tärkeäksi sijoittaa yritykseen, jolla on paloa kehittää huippuluokan innovaatioita kestävämpään ja ekologisempaan kuluttajakäyttäytymiseen. Meidän sukupolvemme täytyy aktiivisesti löytää tapoja viedä kulutusta luontoa vähemmän kuormittavaan suuntaan ja ratkaista maapallon kannalta haasteellisia ympäristöongelmia. Sulapacissa yhdistyvät vahva teknologiaosaaminen, globaalit markkinat, osaava tiimi ja meille tärkeät kestävän kehityksen arvot.”

Ihamuotilan ja Planvestin lisäksi Sulapac keräsi rahoitusta kaikilta viime keväänä yhtiöön sijoittaneilta tahoilta, kuten Lifeline Venturesilta, Eerik Paasikiveltä, Ilkka Herliniltä ja Saara Kankaanrinnalta. Myös Business Finland on ollut mukana rahoittamassa Sulapacia.

Lisätietoja:
Suvi Haimi
toimitusjohtaja, perustaja Sulapac 
suvi.haimi@sulapac.com
+358 (0)44 029 1203     

Sulapac valmistaa täysin biohajoavia pakkauksia uusiutuvista ja ekologisista raaka-aineista. Sulapac-materiaali on suunniteltu yrityksille, jotka haluavat tukea kestävää kehitystä ja päästä eroon muovijätteestä. Sulapac Oy on Suvi Haimin ja Laura Kyllösen perustama vuonna 2016. Yrityksen kotipaikka on Helsinki.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.